Scortisoara este un produs deosebit de apreciat datorita aromei intense si placute, a versatilitatii produsului si bineinteles a nenumaratelor beneficii pe care le are. Acest produs este folosit peste tot in lume. Indienii considerau scortisoara un leac universal, afrodisiac si un bun energizant. Farmaistii din Evul Mediu au introdus acest condiment in tratamentele impotriva racelilor, infectiilor, spasmelor musculare dar si pentru blocarea starilor de greata si a varsaturilor.
In prezent, acest condiment si-a pastrat renumele si gradul mare de utilitate, fiind nelipsit din bucatariile multor gospodine. Este folosit in majoritatea deserturilor, dar si in ceaiuri si tratamente pentru diverse simptome de raceala. Este atat de dorit in alimentatie datorita aromei subtile si dulceaga a scortisoarei Ceylon.
Utilizări:
Ingrediente: pulbere de Scortisoara Ceylon* (Cinnamomum zeylanicum) 100%
*Ingredient provenit din agricultura ecologica.
Informaţii nutriţionale/100g:
Energie.................. 1513kj /364kcal
Grasimi................... 3g
din care grasimi saturate... 1g
Glucide................... 58g
din care zaharuri .................... 5g
Fibre ........................ 74g
Proteine................. 7g
Sare.......................... 0.01g
Beneficii:
- ajuta la mentinerea concentratiei normale de glucoza din sange
- reduce tensiunea arteriala
- atenueaza discomfortul digestiv
- are proprietati antiinflamatorii
- protejeaza impotriva virusurilor si infectiilor
- adjuvent in tratarea candidozei
- sursa bogata de antioxidanti
- ajuta la greutatea corporala normala
Recomandari de utilizare:
A. In cosmetica
Datorita efectelor antibacteriene si antifungice, scortisoara poate fi utilizata in cosmetica pentru ameliorarea simptomei acneei, calmeaza iritatiile si diminueaza roseata pielii. De asemenea, poate fi folosita in amestec cu ulei de masline si miere pentru tratarea scalpului si hidratarea lui. Tot pentru hidratare, se poate face scrub natural cu scortisoara pentru pielea uscata. Astfel, contribuie la inlaturarea pielii uscate si a celulelor moarte, lasand pielea corpului si a calcaielor mai fina si mai catifelata.
B. In alimentatie
Avand un gust dulceag si aromat, scortisoara este un ingredient nelipsit din bucatariile multor gospodine. Scortisoara poate fi adaugata in diverse deserturi, chiar si pentru copii: laptele cu orez si scortisoara, budinci, placinte si prajituri. Adesea, in curele de slabire si pentru facilitarea unui tranzit normal, se recomanda diluarea unei lingurite cu scortisoara intr-o cana cu apa fierbinte, in fiecare zi.
Modalitati de folosire: se adauga la placinta cu mere, rulouri cu scortisoara, porridge sau terci de ovaz, inghetata, vin fiert, latte sau latte de dovleac. Scortisoara se portiveste de minune la checuri, clatite, briose, rulade, milkshake, budinci, creme de patiserie, sau orice retede cu dovleac sau mar. Este deosebita in bauturi reci sau calde acompaniata de miere.
Pe partea cosmetica se pot face masti cu miere si scortisoara, sapunuri, uleiuri anticelulitice.
Contraindicatii:
Sarcina, alaptare, intoleranta la Scortisoara.
Atentionari:
A nu se lăsa la îndemana si la vederea copiilor mici.
A nu se depasi doza recomandata pentru consumul zilnic
Produsul este un supliment alimentar si nu trebuie sa inlocuiasca un regim alimentar variat si echilibrat si un mod de viata sanatos.
Acesta este un produs din ingredient natural, ca atare pot exista anumite diferente între loturi in ceea ce priveste: culoarea, mirosul, aroma, aspectul sau compozitia, reflectand conditiile de crestere si variatiile sezoniere.
Conditii de pastrare: A se păstra cu ambalajul închis intr-un loc uscat, intunecat si la temperatura camerei.
Tara de origine: Sri Lanka
Greutate neta: 30g e
Pe piata exista doua tipuri de scortisoara, cea chinezeasca (Cinnamomum Cassia ) si cea de Ceylon (Cinnamomum Zeylanicum). Cea de-a doua, Ceylon este mult mai apreciata de catre consumatori datorita culorii mai deschise, gustului mai dulceag si a aromei mai delicate. Scortisoara chinezeasca se potriveste mult mai bine cu preparatele pe baza de sosuri si la carnuri, deoarece are un gust putin mai incepacios, recomandare-sosurile curry.
Acest produs poate fi achizitionat folosind 14 puncte de fidelitate. Vezi detalii.
Toate informatiile din acest site sunt publicate cu scop informativ si nu substituie sfaturile sau prescriptiile medicului sau a oricarui personal medical calificat. Informatiile prezente in aceste pagini nu au rolul de a diagnostica sau trata afectiuni medicale si nici de a a inlocui medicamentele si tratamentele prescrise de persoanalul medical autorizat. Cititi cu atentie prospectul. Efectele produselor variaza in functie de stilul de viata, metabolism, varsta, stare de sanatate, etc. Daca aveti sau credeti ca aveti afectiuni medicale va recomandam sa va adresati medicului specialist.